Nyttårsløpet 2013

Klokken 14.30 går startskuddet for det tradisjonsrike Nyttårsløpet i Fredrikstad. På denne siden vil resultatene fortløpende bli publisert i etterkant av løpet. Nederst kan du se forhåndssaken og finne informasjon om årets løype. Du kan også legge inn kommentarer nederst på siden. Del gjerne dine opplevelser med leserne og de andre deltagerne der.
Håper på opp mot tusen løpere

Også i år vil Nyttårsløpet prege byens gater på årets siste dag.

For selv om Stortorvet ser ut som en eneste stor arbeidsplass om dagen, vil det ikke bli altfor store forandringer på Nyttårsløpet. Men noen endringer blir det.
– Alle som har sett Stortorvet de siste månedene, har sikkert skjønt at det blir vanskelig å ha start og mål der, sier leder i Fredrikstad Skiklubb, Ove Sanna.

Anleggsarbeid
Arbeidet ved Stortorvet gjør nemlig at starten må flyttes noen få meter – til Farmans gate rett utenfor 7/11-kiosken. Løypa vil fortsette inn i Nygaardsgaten (Gågata).
– Det er også noe arbeid som pågår i Nygaardsgaten, men her har kommunen gitt oss garantier på at alt vil være i orden til nyttårsaften, sier Sanna.
Videre vil løypa fortsette som tidligere år. Målgang er samme sted som starten – i Farmanns gate utenfor 7/11.
– Jeg tror ikke endringene vil bety så altfor mye for folk flest. Det blir fortsatt det samme uformelle og uhøytidelige løpet som alltid, sier Sanna til Fredriksstad Blad.

1650 meter x2
Rundene er også i år på 1650 meter. Man kan selv velge mellom en eller to runder.
– Jeg tror det er den uformelle rammen rundt Nyttårsløpet som gjør at det er så populært år etter år, sier Sanna.
Nyttårsløpet har nemlig blitt en tradisjon i Fredrikstad, og Sanna gleder seg til å sette en sluttstrek på treningsåret 2013.
– Nyttårsløpet er en fin avslutning på året for både aktive og mosjonister. Løping har blitt veldig populært de siste årene, og det merker vi spesielt godt på arrangement som dette, sier han.
Han forventer ikke noen nedgang i antall løpere i år.
– De siste årene har vi ligget på rundt 700–800 løpere. Jeg ser ingen grunn til at det skal bli noe dårligere i år, sier han.

Leveres av Platform for Live Reporting, Events, and Social Engagement